onsdag 29. mars 2017

Kunstgressbaner og granulat

Hei bloggen!

Hva du vil få lese om

I dag er kunstgressbaner og granulatkuler et problem for miljøet. Det er ikke bare negative ting med kunstgressbaner, men også positive.

Bilderesultat for granulat
Kjapp informasjon

For dere som ikke vet det så er granulatkuler(t.h.) små gummibiter som er lagd av gamle bildekk. Disse bildekkene kan inneholde giftstoffer påpeker Per-Erik Schulze i naturvernforbundet. Hver kunstgressbane inneholder rundt 100 tonn granulat og må etterfylles med 10 tonn per år. En bane inneholder mellom 10 til 15 tonn granulatkuler per kvadratmeter.

Positive fordeler

Det finnes også veldig mye positivt med kunstgressbaner. Det kan brukes oftere og lenger enn vanlig naturgress. Det tåler vær og vind og er veldig lett å vedlikeholde. Ekte gress krever veldig mye energi og penger i motsetning til kunstgress. Det trenger også mindre plass. en kunstgressbane har nemlig samme kapasitet som 8-10 naturgressbaner. I tillegg kan det brukes til andre typer sporter.

Negative konsekvenser

Mange folk tror at kunstgress er farlig for helsen. Vi har gjort mye og nøye research og funnet ut at kunstgress ikke er farlig for din og andres helse. På enkelte nettsider så står det at du kan få kreft, og på andre så står det at du ikke kan få det. På vinteren så må brøytebiler og diverse kjøretøy måke banen for snø. Da blir all granulaten som ligger der tatt med snøen og måket på siden av banen, og der blir den liggende.

- Tobias, William og Ed

Kilder:
http://www.artificialgrass.info/no/om-kunstgress/hvorfor-kunstgress.html
https://www.nrk.no/nordland/kan-komme-til-a-forby-gummien-som-brukes-i-kunstgressbaner-i-dag-1.13303699


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar